bezpłatne porady prawne

Dobre rady na każdy temat. Rozmawiamy o swoich wątpliwościach, kłopotach i szukamy rozwiązań.
Awatar użytkownika
Ludwika-95

bezpłatne porady prawne

Post autor: Ludwika-95 »

Czy istnieją jakieś naprawdę bezpłatne porady prawne? Wiem, że każdy chce dostawac wynagrodzenie za swoją pracę, ale czasem prawnicy pracuja pro bono. Szukam porady prawnej w mało skomplikowanej sprawie, ale bardzo zależy mi na rzetelnej poradzie. Jeśli jesteście w stanie polecić mi jakiegoś prawnika, który ma w ofercie taką bezpłatną pomoc, to będę naprawdę zobowiązany.
gildaa

Re: bezpłatne porady prawne

Post autor: gildaa »

A czy ktoś z was może korzystał już z usług kancelarii Kopko? Tak pytam, ponieważ mojej znajomej potrzebny jest obrońca w sprawach nieletnich - czy warto zdecydować się na ich usługi? Co możecie napisać mi na temat ich świadczeń? Czy rzeczywiście są tacy skuteczni?
doriss

Post autor: doriss »

Najważniejsze jest to przede wszystkim, aby znaleźć niezawodne specjalistę od prawa, który realnie nam pomoże. Ja przykładowo słyszałam wiele pozytywnych opinii na temat A.Wójcik-Jesion https://wojcik-adwokat.pl/ , że jest to kancelaria rzetelna, otwarta na drugiego, chętna by pomagać najróżniejsze aspekty prawne.
Wiśnia

Post autor: Wiśnia »

Korespondencja elektroniczna jest często przedstawiana jako dowód w sprawach sądowych, w tym również w procesach dotyczących demoralizacji. E-maile, wiadomości tekstowe i inne formy cyfrowej komunikacji mogą ujawnić intencje i zachowania oskarżonego. Szczegółowe omówienie, co jeszcze może być użyte jako dowód, znajduje się na stronie https://mbon.pl/co-moze-byc-dowodem-w-s ... ralizacje/. Warto pamiętać, że zebranie i odpowiednie zabezpieczenie takich dowodów jest kluczowe dla sprawy.
Klaudia Romańczuk

Post autor: Klaudia Romańczuk »

Ja nie szukałam darmowej porady prawnej ale taką sumę jaką powiedział mi za poradę Mateusz Mickiewicz to przerosło moje możliwości finansowe i poczułam się w jego kancelarii jak śmieć którego się trzeba szybko pozbyć. NIE POLECAM.
ODPOWIEDZ