Jak wspomagać rozwój dziecka 7-10 lat w domu
Jakie studia wybrać? Czy warto inwestować w szkolenia i kursy? Jaki kurs języka obcego wybrać? To wątek poświęcony edukacji.
- UlaLe
Re: Jak wspomagać rozwój dziecka 7-10 lat w domu
Jak chcesz, żeby t były zajęcia wspomagające naukę w szkole tych dzieci, to zajrzyj na portal dla nauczycieli http://epedagogika.pl, tam znajdziesz sporo materiałów metodycznych dla nauczycieli z przykładami dokładnych opisów zajęć. Możesz z nich skorzystać.
- surayka
słuchć go i umożliwiać mu rozwijanie pasji
Moje dziecko jest bardzo aktywne zarówno w domu jak i w szkole. Sprawa jest o tyle prostsza, że w placowce, do której chodzi ( prywatna podstawówka Te Vizja w Gdańsku) ma możliwość brania udzialu w licznych zajęciach dodatkowych. To bardzo rozwija, uczy wrażliwości, działania w grupie. I wpływa na ogólny rozwój dziecka.
kupię telewizor lcd

kupię telewizor lcd
- emzet
Jest to jeden z niezwykle przydatnych tematów. Takie sugestie są na wagę złota.
Posiadanie dziecka jest jak tatuaż na twarzy. Trzeba być całkowicie pewnym, nim się podejmie ostateczną decyzję.
- waza
Dzieci najlepiej uczą się oczywiście poprzez zabawę
Sporo pomysłów na to ma wydawnictwo Nowa Era. Na stronie https://www.nowaera.pl/dla-rodzica/nauka-przez-zabawe sami możecie sobie na ten temat poczytać, polecam 

- maga90
Na pewno trzeba wspomagac rozwój poprzez zabawę. Ja na przykład ostatnio bawiłam sie z moimi dziewczynkami (6 i 8 lat) w kawiarnię. Razem przygotowałyśmy ciasteczka i napoje, nakryłysmy do stołu i zachowywałyśmy sie jak w kawiarni - np. sypanie sobie cukru do herbatki i mieszanie, aby nie dzwonić w filiżankę! Dziewczyny były zachwycone:)