jakie mleko modyfikowane?
Wątek o zdrowiu i medycynie - dla poszukujących porad medycznych, dobrego szpitala czy poradni psychologicznej. Podpowiadamy jak poradzić sobie z chorobą, dzielimy się opiniami na temat lekarzy.
- zorissa
jakie mleko modyfikowane?
Mamusie jakie mleko kupujecie dla swoich pociech? Pediatra zasugerował bebilon AR bo mały ma skłonność do ulewania ale jeszcze nie kupiłam, pytałam w DOZ ile kosztuje i puszka 32 zł z groszami, to chyba dobra cena?
- misia
Re: jakie mleko modyfikowane?
Nie jestem mamą, ale moja siostra jest i z tego co wiem, to stosowała dla dziecka hipp mleko modyfikowane i maluch ładnie przybierał na wadze, ale też doskonale wyglądał, nie było żadnych problemów z nim zdrowotnych. Może o taki mleku pomyślicie? Nie namawiam, bo sama nie korzystałam, ale siostra do niego wraca z drugim dzieckiem .
- marynio
Najlepsze jest mleko modyfikowane dopasowane do wieku dziecka. Ja aktualnie kupuję te https://www.bee.pl/nestle-nan-optipro-2 ... 99196.html Odpowiednie dla dzieci po 6 m-cu życia. Mleko jest źródłem skladników pokarmowych. Nie zawiera szkodliwego oleju palmowego, lecz oleje pochodzenia roślinnego jak np olej słonecznikowy, kokosowy.
W tym sklepie znajdziecie mleko na każdy etap życia swojego dziecka.
W tym sklepie znajdziecie mleko na każdy etap życia swojego dziecka.
- dzer
Lepiej samemu nie ryzykować i wypytać się pediatry. Ja mam świetnego specjalistę, do którego chodzę z dziećmi, dr Artura Lutego ze Specjalistycznej Praktyki Lekarskiej w Lublinie https://pediatralublin.com.pl/. To rzetelny lekarz, ma fajne podejście do dzieci, no i zna się na tym, co robi. Zawsze przeprowadza kompletne badania i odpowiada nawet na moje głupie pytania, mleko też nam podpowiedział jakie jest dobre, polecam go serdecznie.
Post autor: niebiś »
No na pewno to jest problem wybrać, bo są różne opinie, ale i opcje, ale myślę, że pomoże wam w tym ranking mlek modyfikowanych dla niemowląt . Został stworzony z myślą o świeżo upieczonych rodzicach, którzy nie mają doświadczenia i nie wiedzą, co mają zrobić. Ja sama też go przeczytałam i dzięki temu wiem, co mogę dziecku podawać, a co jest źle oceniane.
Post autor: puchałke »
wybor mleka na pewno nie nalezy do latwych, w koncu chodzi o pelnowartosciowa diete dla maluszka. sama chetnie sie dowiem co wybieralyscie
- kokoszka
mi bardzo w wyborze pomógł artykuł https://dzidziusiowo.pl/niemowlak/zywie ... dyfikowane
na który wpadłam w sieci. Okazało się, że faktycznie wybór nie jest prosty, a przecież każdej mamie zależy na tym, by dziecko miało odpowiednią dietę by zdrowo się rozwijać
na który wpadłam w sieci. Okazało się, że faktycznie wybór nie jest prosty, a przecież każdej mamie zależy na tym, by dziecko miało odpowiednią dietę by zdrowo się rozwijać
Post autor: Anirś »
Słuchaj, orientujesz się może, czy DOZ nadal ma tak dobrą cenę na Bebilon? też przeszłam na karmienie tym mlekiem, mojemu synki podeszło najbardziej.Aga pisze: ↑29 lip 2020, 20:40 Tak, stacjonarnie w DOZie znajdziesz mleko Bebilon w stałej niskiej cenie, na pewno wyjdzie podobnie jak zamawiając przez internet, jeśli nie taniej. A własnie masz na miejscu.
Post autor: Ołka »
Ja odpowiem, bo kupuję w dozie Bebilon od kilku miesięcy. Cena naprawdę najlepsza:)Anirś pisze: ↑28 lut 2021, 23:27Słuchaj, orientujesz się może, czy DOZ nadal ma tak dobrą cenę na Bebilon? też przeszłam na karmienie tym mlekiem, mojemu synki podeszło najbardziej.Aga pisze: ↑29 lip 2020, 20:40 Tak, stacjonarnie w DOZie znajdziesz mleko Bebilon w stałej niskiej cenie, na pewno wyjdzie podobnie jak zamawiając przez internet, jeśli nie taniej. A własnie masz na miejscu.