Niskie poczucie wartości
Czy warto inwestować w siebie? Jak się motywować? Gdzie zdobywać wiedzę? Wątek dla osób stawiających na rozwój osobisty i edukację.
- celestia80
Niskie poczucie wartości
Post autor: celestia80 »
Nie wiem co ze sobą zrobić. Od jakiegoś czasu czuję się bardzo źle - ale nie fizycznie tylko psychicznie. Patrzę w lustro i czuję się nieatrakcyjna, mam wrażenie że moja praca nic nie znaczy, że jestem kompletnie nikomu niepotrzebna... Czytałam jaies książki o pracy nad poczuciem własnej wartości, ale wprowadzanie rad w życie mi jakoś nie idzie...Co robić?
- celestia80
- Dorota80
Re: Niskie poczucie wartości
Joga jogą, z pewnością nie zaszkodzi, bo sport pomaga odreagować i poczuć się lepiej, ale ja myslę, że trzeba skonsultować się z psychologiem...
- celestia80
- celestia80
- gotszalk_62
Post autor: gotszalk_62 »
Rany... Mylisz psychologa z psychiatrą. Psycholog stosuje psychoterapię (mogą być różne, poczytaj sobie), ale nie przepisuje leków..
- Rajner98
hehe, no dokładnie, kolega ma rację. Przejdź się, pogadaj, sama zobaczysz. Ja byłem u psychologa i chodziłem na terapię po tym jak wyleciałem w pracy. Akurat mi pomógł pan Jakub Kalinowski z http://www.poradniasalomon.com.pl/. Uwierzyłem w siebie, znalazłem lepszą pracę i sie ułożyło wszystko.
- Eurinka
Poszukiwałam odpowiednich metod i wskazówek od innych, aby popracować nad moim niskim poczuciem wartości. Długo nie miałam efektów do czasu, gdy koleżanka zabrała mnie na warsztaty well-being w The Wellness Institute w Warszawie. Poczułam się dzięki nim silniejsza i bardziej pewna w działaniu. Coach potrafił zarazić optymizmem i nadzieją na lepsze jutro. W końcu działam, a nie stoję w miejscu.
Post autor: Ilońka »
Moim zdaniem psycholog online będzie dobrym rozwiązaniem. Sama korzystam z takiej pomocy i dużo mi się poprawiło. Terapia to nic złego, a dzięki temu że możesz ją przejść online nie trzeba nigdzie jeździć. Polecam serwis Wetalk, tam dobiorą Ci odpowiedniego specjalistę do pomocy.celestia80 pisze: ↑28 sie 2019, 0:05 Nie wiem co ze sobą zrobić. Od jakiegoś czasu czuję się bardzo źle - ale nie fizycznie tylko psychicznie. Patrzę w lustro i czuję się nieatrakcyjna, mam wrażenie że moja praca nic nie znaczy, że jestem kompletnie nikomu niepotrzebna... Czytałam jaies książki o pracy nad poczuciem własnej wartości, ale wprowadzanie rad w życie mi jakoś nie idzie...Co robić?
Post autor: Henio »
Znajoma miała taki problem. Było mi jej bardzo szkoda, bo zupełnie nie wierzyła w siebie. Na szczęście znalazła fajnego psychologa - Dariusza Rudasia. Postawił ją na nogi, wiem, że chodzi do niego do dziś. Uważnie słucha i trafnie diagnozuje problem. Myślę, że warto spróbować