Praca w Niemczech
Praca w Niemczech
Post autor: aśkoo »
Re: Praca w Niemczech
Post autor: żabka »
Post autor: BronekĆ19865 »
Post autor: wieśka »
Post autor: móranowska »
- waza
Post autor: patryśka »
Post autor: Iroń »
Post autor: vikii »
Praca w Promedica nie należy do najłatwiejszych, ale uważam, ze warto się jej podjąć. przede wszystkim dlatego, że bardzo dobrze płacą a organizacja wyjazdu leży po stronie firmy. To naprawdę ogromne ułatwienie. Nie wyobrażam sobie jechać na własna rękę do Niemiec!aśkoo pisze: ↑11 sie 2021, 20:45 Polecacie pracę jako opiekunka doosób starszych za granicą? Pracowałam już w tym zawodzie, ale w Polsce. Sąsiadka była dyrektorką w hospicjum i załatwiła mi pracę. Teraz chciałabym spróbować swoich sił za granicą. Nie ukrywam, że chodzi o lepsze zarobki. Gdzie takiej pracy szukać?
Post autor: Jaśka »
Post autor: iwuć »
Post autor: surka »
Jakoś nigdy nie ciągnęło mnie do pracy poza granicami. Raczej w kregu moich zainteresowań jest praca Częstochowa - blisko rodziny, na miejscu. Ale jak wiadomo każdy czegoś innego od życia wymaga i grunt to by się spełniaćiwuć pisze: ↑28 paź 2021, 18:20 Pracę w Niemczech też możecie poszukać w ofertach . Mają całkiem fajne. Do tego to agencja pracy która ma całkiem fajne warunki i potrafi wiele załatwić. Nigdy nie jedzie się w ciemno do pracy za granicą. Oni załatwiają noclegi, sprawy podatkowe i urzędowe, no i samą pracę Oczywiście umowa na warunkach niemieckich, wiec całkiem fajnie.
Post autor: mońka456 »
surka pisze: ↑04 lis 2021, 1:24Jakoś nigdy nie ciągnęło mnie do pracy poza granicami. Raczej w kregu moich zainteresowań jest praca Częstochowa - blisko rodziny, na miejscu. Ale jak wiadomo każdy czegoś innego od życia wymaga i grunt to by się spełniaćiwuć pisze: ↑28 paź 2021, 18:20 Pracę w Niemczech też możecie poszukać w ofertach . Mają całkiem fajne. Do tego to agencja pracy która ma całkiem fajne warunki i potrafi wiele załatwić. Nigdy nie jedzie się w ciemno do pracy za granicą. Oni załatwiają noclegi, sprawy podatkowe i urzędowe, no i samą pracę Oczywiście umowa na warunkach niemieckich, wiec całkiem fajnie.
Post autor: mońka456 »
A ja pracuję za granicąsurka pisze: ↑04 lis 2021, 1:24Jakoś nigdy nie ciągnęło mnie do pracy poza granicami. Raczej w kregu moich zainteresowań jest praca Częstochowa - blisko rodziny, na miejscu. Ale jak wiadomo każdy czegoś innego od życia wymaga i grunt to by się spełniaćiwuć pisze: ↑28 paź 2021, 18:20 Pracę w Niemczech też możecie poszukać w ofertach . Mają całkiem fajne. Do tego to agencja pracy która ma całkiem fajne warunki i potrafi wiele załatwić. Nigdy nie jedzie się w ciemno do pracy za granicą. Oni załatwiają noclegi, sprawy podatkowe i urzędowe, no i samą pracę Oczywiście umowa na warunkach niemieckich, wiec całkiem fajnie.
Post autor: Anuśka »
Post autor: Klara »
Post autor: ankaa »
Post autor: kaśka »
Post autor: litooo »
Post autor: jeszczeenie »
Post autor: kapyk »
Post autor: RobetPobedinsky »
Rozumiem, że interesuje Cię praca jako opiekunka osób starszych za granicą ze względu na wyższe zarobki. Jeśli masz już doświadczenie w tym zawodzie w Polsce, to z pewnością jest to dobra ścieżka rozwoju kariery.
Co do poszukiwania takiej pracy, możesz skorzystać z agencji pośrednictwa pracy za granicą specjalizujących się w opiece. Warto wybierać sprawdzone, z pozytywnymi rekomendacjami. Agencja powinna zapewnić Ci wszelkie niezbędne szkolenia, certyfikaty, ubezpieczenie oraz zakwaterowanie. Pracę za granicą można również znaleźć na portalach takich jak https://www.praca.pl/.
Popularnymi kierunkami są Niemcy, Austria, Szwajcaria czy Holandia. Pamiętaj jednak, że praca opiekunki wiąże się z dużą odpowiedzialnością i empatią. Powinnaś podjąć ją tylko wtedy, gdy czujesz, że podołasz jej wymaganiom.
Powodzenia w poszukiwaniu satysfakcjonującej pracy!
Post autor: jablko »
b tor