Uzależnienie od hazardu
Nie masz pomysłu, gdzie przyporządkować swój wpis? Zajrzyj tutaj.
- Arleta
Uzależnienie od hazardu
Czy ktoś z Was może ma u siebie w rodzinie osobę uzależnioną od hazardu? Jak w ogóle można skutecznie jej pomóc? Wiadomo, że istnieją specjalne placówki, które są od takich problemów. Nie wystarczy jednak uzyskać informacje i skontaktować się na przykład z Ośrodkiem Wiosenna. Istotne jest, aby skłonić uzależnionego do uświadomienia sobie, że po prostu musi się poddać terapii.
- hanusia
Re: Uzależnienie od hazardu
Jak macie problemy z uzależnieniem to ja bym postawiła na leczenie w Ośrodku terapii Forest . W rankingu są najlepszym ośrodkiem w Polsce a opinie pacjentów i ich rodzin pokazują, że pomogli już wielu ludziom. Uzależnienie to problem całej rodzinie więc trzeba czasami rozważyć rodzinną terapie ale czytałam, że tam też się tym zajmują
- BeataBeaaa89
Post autor: BeataBeaaa89 »
Też jestem zdania, że ośrodek to jest jedyna skuteczna metoda w walce z takim uzależnieniem. Jeżeli ktoś z was szuka dobrego ośrodka to polecam ten www.drogadodomu.info we Wrocławiu.
- Sonka
Uzależnienie od hazardu to poważna sprawa bo może zrujnować nie tylko samego uzależnionego ale i jego rodzinę bo długi są dziedziczne. W takim przypadku warto udać się na terapię do specjalistów. Są różne miejsca jak np. Ośrodek Terapii Uzależnień Madarvit . Zapewnia on świetne warunki pensjonariuszom i oferuje szeroki zakres terapii oraz leczenia.
- Matylda
Oczywiście jest wiele różnych placówek, w których odbywa się specjalne leczenie takich osób. Jedną z nich jest na przykład Ośrodek Terapii Mental Relax. Myślę, że warto skorzystać z oferty ich pobytu ponieważ mają dużą skuteczność jeśli chodzi o zdrowienie pacjentów.
Post autor: Róża »
Mam wujka, który wiele razy wygrywał i tak mu zasmakowało granie za pieniądze, ze teraz to już nie potrafi się sam opamiętać. Z całą rodziną próbujemy go wspierać i namówić na leczenie w prywatnym ośrodku uzależnień Nefo. Nie chcemy aby stracił zdrowie i przepuścił cały swój majątek.
Post autor: kórtka »
Każdy typ uzależnienia jest do pokonania. Jednak w tym wypadku warto odezwać się do specjalistów z których to pomocą pokonamy ten kłopot. W moim przypadku wsparcia udzielili https://www.uzaleznienia-plock.pl/oferta . Właściwy program w kompozycji ze spotkaniami pozwolił mi wykaraskać się z tych niebezpiecznych tarapatów.